Netherlands (NL)

ESOP duidelijk gemaakt


ESOP 2022 is een veilig en aantrekkelijk aanbod waarvoor je gemakkelijk kan inschrijven.

Door in te schrijven voor ESOP 2022 :

  • Zal je inschrijven voor delen van het ESOP Leverage P 2022 gedeelte van het ESOP FCPE1, dat geïnvesteerd wordt in Capgemini aandelen2.

1 Fonds Commun de Placement d’Entreprise: een werknemers aandelen fonds dat er voor zorgt dat in aanmerking komende Groep werknemers Capgemini aandelen kunnen bezitten.
2 Capgemini aandelen zijn gezet in euro.


Wie komt in aanmerking voor ESOP 2022 ?

Om in aanmerking te komen voor ESOP 2022, moet je aan de volgende 3 voorwaarden voldoen:

1. Werknemer zijn van een bedrijf van de Capgemini Group3 2. Tewerkgesteld zijn in dat bedrijf voor minstens 1 dag tussen 7 en 9 (inclusief) november. 3. Minstens 3 maanden tewerkgesteld zijn door Capgemini op 9 november 2022, opeenvolgend of anders sinds 1 januari 2021.

3 Een bedrijf waarin Capgemini een meerderheidsaandeel heeft en dat lid is van het International Group Savings Plan (IGSP).


Hoeveel kan ik investeren?

De Capgemini Groep wil zo veel mogelijk werknemers de mogelijkheid geven om te investeren in ESOP 2022 door een vrij lage minimum inschrijvingsdrempel te stellen, daarbij wel de wettelijke investeringslimieten respecterend.

Jouw persoonlijk bijdrage in ESOP 2022 is:

  • Een minimum van €100
  • Een maximum van 2.5% van je bruto jaarsalaris in 2022 (naar schatting op het moment dat je inschrijft)
  • Een financiële bijdrage van de bank (automatisch, hiervoor moet je niets doen), zorgt ervoor dat het ESOP Leverage P 2022 gedeelte in jouw naam een bedrag kan investeren dat tien keer zo groot is als jouw persoonlijk bijdrage.

Hoe betaal ik voor mijn bijdrage?

Vóór eventuele belastingen en sociale bijdragen; wij verwijzen naar het lokale supplement.