Hvad er den gearede formel?

100 % garanteret

Ved at tegne aktier i ESOP 2023:

Dit personlige indskud er beskyttet i euro1.

Hvis Capgemini-aktiekursen ved slutningen af bindingsperioden er lavere end tegningskursen, vil din arbejdsgiver betale en erstatning pr. tegnede aktie svarende til forskellen mellem tegningskursen og Capgemini-aktiekursen ved slutningen af bindingsperioden
Du opnår en kapitalfortjeneste1 i euro, hvis kursen på Capgemini-aktien er højere end den tegningspris, du betalte

Kapitalfortjeneste = endelig aktiekurs - den aktietegningskurs, du betalte
En kontantbonus1 (takket være SAR) betalt af din arbejdsgiver (beløb baseret på den beskyttede gennemsnitlige stigning af Capgemini-aktiekursen i løbet af aftaleperioden Du vil drage fordel af den potentielle udbytteudbetaling, der er knyttet til dine købte aktier, over hele den periode, hvor du ejer dem


1 Beløb, som kan være underlagt skat og afgifter, og som er underlagt ændringer i valutakursen mellem begyndelsen og afslutningen af bindingsperioden. Yderligere oplysninger kan findes i skatteafsnittet i det Lokale tillæg

På den anden side:

1. Deltagelse i den beskyttede gennemsnitlige stigning er delvis og aftager i takt med, at den beskyttede gennemsnitsstigning i kursen på Capgemini-aktien stiger,
2. Din investering bliver bundet i en periode på fem år (medmindre der gives tilladelse til tidligere frigivelse).


Den beskyttede gennemsnitlige stigning og multiplumsøgningen

Den beskyttede gennemsnitlige stigning er forskellen mellem gennemsnittet af aktiekurserne og referencekursen, der fastsættes den 10. november 2023.


Din fortjeneste beregnes baseret på den beskyttede gennemsnitlige stigning i Capgemini-aktiekursen i løbet af programmets varighed.
Hver måned (sidste handelsdag) bliver Capgemini SE-aktiekursen registreret. De 60 aflæsninger vil gøre det muligt at beregne den gennemsnitlige Capgemini SE-aktiekurs over de 5 år. Gennemsnittet kaldes beskyttet, idet ingen aflæsninger kan være under referencekursen. Alle aflæsninger, som vil være mindre end eller lig med referencekursen, vil automatisk blive erstattet af referencekursen.

Den gennemsnitlige Capgemini SE-aktiekurs over de 5 år sammenlignes med referencekursen. Hvis denne forskel skulle være positiv, giver den beskyttet gennemsnitsstigning.

Beskyttet gennemsnitlig stigning = Beskyttet gennemsnit – Referencekurs


Hvad er multiplum, og hvorfor har det en forstærkende effekt?

Multiplummet er en multiplikationskoefficient, der anvendes på den gennemsnitlige stigning. Det tillader dig at multiplicere din fortjeneste og dermed optimere dit resultat. Multiplummet aftager i takt med, at den beskyttede gennemsnitsstigning i kursen på Capgemini-aktien stiger.


Hvordan fungerer det?

Eksempler på potentielt investeringsafkast takket være SAR uden at tage højde for en yderligere potentiel fortjeneste ved salg af dine aktier: De viste beløb er udelukkende vejledende for at gøre tilbuddet nemmere at forstå. I disse eksempler anvendes en vejledende referencekurs på 150 €, dvs. en tegningskurs for ansatte på 131,25 € (87,5 % x 150 €).
NB. Eksemplerne ovenfor tager ikke højde for ændringer i valutakursen

Hvis den beskyttede gennemsnitlige stigning i Capgemini-aktiekursen i perioden 2023-2028 har været…

0% 10%

20%

Hvilket betyder en gennemsnitsindeksaflæsning på… 150€ 165€

180€

... ved at investere 262,50 € i 2023 giver kontantbonussen2 dig mulighed for i 2028 at modtage...

0€

469,77€

642,50€

Du vil derfor multiplicere dit personlige indskud med… 1

1,79

2,45

Med andre ord giver dette et gennemsnitligt årligt afkast på… 0%

12,3%

19,6%

2 Beløb, der kan være genstand for skatter og afgifter. Yderligere oplysninger kan findes i skatteafsnittet i det Lokale tillæg

Hvad er risiciene?

Beskyttelsen fra din arbejdsgiver vil ikke være ubetinget, fordi betalingen ikke tager højde for beskatningen og / eller afgifter, hvis der er nogen, og ej heller for ufordelagtige valutakurser (hvis ændringen i valutakursen for euro mellemc10. november 2023 og den dato, hvor din investering ender, er ufordelagtig). Dit personlige indskud og kontantbonussen denomineres i euro. Værdien af dine aktier, den potentielle erstatningsbetaling og det potentielle tillægsbeløb gennem SAR vil blive konverteret til din valuta til den markedspris, der er gældende på datoen for kontantbetalingen.

Afhængigt af udviklingen i valutakursen mellem euro og din tegningsvaluta kan du muligvis drage fordel af en gevinst eller et tab på din investering.


Hvad er investeringsperioden?

Dine aktier er låst i 5 år, medmindre de frigives tidligt.

Hvis du beholder dine aktier efter bindingsperiodens udløb, vil du ikke længere nyde godt af beskyttelsen af dit personlige bidrag i euro, når bindingsperioden er gået. Du har heller ingen ret til kontantbonusser, da den SAR, som din arbejdsgiver har ydet, er bortfaldet, og ethvert beløb, der er forfaldent i forhold til SAR, er blevet udbetalt til dig.


Omstændigheder med tidlig frigivelse

Din investering er bundet i fem år. Tidlig frigivelse kan imidlertid under visse omstændigheder være tilladt i følgende tilfælde:

 

  • Ansættelsesforholdet ophører
  • Medarbejderen invalideres
  • Medarbejderen dør


I tilfælde af en af disse hændelser vil betalingen af SAR (potentiel SAR-sikkerhedsbetaling og SAR-gevinst) ske automatisk.

Derudover kan tidlig frigivelse være mulig, hvis Capgemini beslutter det grundet:

  • Overflytning til en Capgemini-enhed, der er placeret i et ikke-SAR-land
  • Medarbejderenhed forlader Capgemini-gruppen (medarbejderen administreres af andre)