ESOP duidelijk gemaakt

ESOP 2023 is een veilig en aantrekkelijk aanbod waarvoor je gemakkelijk kan inschrijven.


Door in te schrijven voor ESOP 2023 :

  • Zal je inschrijven voor delen van het ESOP Leverage P 2023 gedeelte van het ESOP FCPE1, dat geïnvesteerd wordt in Capgemini aandelen2.


1 Fonds Commun de Placement d’Entreprise: een werknemers aandelen fonds dat er voor zorgt dat in aanmerking komende Groep werknemers Capgemini aandelen kunnen bezitten.
2 Capgemini aandelen zijn gezet in euro.


Wie komt in aanmerking voor ESOP 2023 ?

Om in aanmerking te komen voor ESOP 2023, moet je aan de volgende 3 voorwaarden voldoen:

1. Werknemer zijn van een bedrijf van de Capgemini Group3 2. Tewerkgesteld zijn in dat bedrijf voor minstens 1 dag tussen 13 en 15 (inclusief) november. 3. Minstens 3 maanden tewerkgesteld zijn door Capgemini op 15 november 2023, opeenvolgend of anders sinds 1 januari 2022.


3 Een bedrijf waarin Capgemini een meerderheidsaandeel heeft en dat lid is van het International Group Savings Plan (IGSP).


Hoeveel kan ik investeren?

De Capgemini Groep wil zo veel mogelijk werknemers de mogelijkheid geven om te investeren in ESOP 2023 door een vrij lage minimum inschrijvingsdrempel te stellen, daarbij wel de wettelijke investeringslimieten respecterend.

Jouw persoonlijk bijdrage in ESOP 2023 is:

  • Een minimum van €100
  • Een maximum van 2.5% van je bruto jaarsalaris in 2023 (naar schatting op het moment dat je inschrijft)
  • Een financiële bijdrage van de bank (automatisch, hiervoor hoef je niets doen), zorgt ervoor dat het ESOP Leverage P 2023 gedeelte in jouw naam een bedrag kan investeren dat tien keer zo groot is als jouw persoonlijk bijdrage.

 

Hoe betaal ik voor mijn bijdrage?

Vóór eventuele belastingen en sociale bijdragen verwijzen wij naar het lokale supplement.

Je bijdrage wordt in 1 of 3 termijnen ingehouden op je bruto inkomen. De eerste termijn wordt inhouden met de salarisbetaling van december 2023. Een eventuele tweede en derde termijn worden respectievelijk in januari 2024 en februari 2024 ingehouden op je salaris. Bij je inschrijving bepaal je zelf of je in 1 of 3 termijnen wil betalen.